Baños - Reisverslag uit Baños, Ecuador van Vera Develing - WaarBenJij.nu Baños - Reisverslag uit Baños, Ecuador van Vera Develing - WaarBenJij.nu

Baños

Door: Vera

Blijf op de hoogte en volg Vera

28 September 2005 | Ecuador, Baños

28 september
Eindelijk... het heeft een paar dagen geduurd en het zag er vanmorgen nog naar uit dat het ook vandaag niet ging lukken (weer ziekjes, maar het trekt bij!). Ik ben in Baños en verblijf in Hostal Plantas y Blanco, Martinez y 12 de Noviembre. Ik heb Katrina, Tyra, William, Penny en de twee Engelse meiden al ontmoet. Ik heb ook een Spaanse school gevonden, Mayra´s, waar ik morgen kan beginnen.

29 september
In de ochtend ongewoon laat opgestaan: 9:30 uur! Blijkbaar had ik het nodig. Ontbeten op het dakterras en daarna naar Bellaviste gewandeld. In de middag Spaanse les gevolgd en ´s avonds met Penny en William (Crossroads, Quito) naar de vulkaan gaan kijken... niets te zien!

30 september
Na een brakke nacht (3 uur slaap, want feestje op de gang...) 4 uur Spaans gevolgd. In de middag gegeten met Danielle uit Zwitserland in Casa Hood. De avond was een grote reünie! Andy, Sally, Sarah en Thomas verschenen aan mijn deur! We zijn uit eten geweest en daarna nog enkele bars/disco´s bezichtigd.

1 oktober
Met z´n zessen (Nadine, Duits meisje van de Spaanse school van Sarah, is er dit weekend) naar Pailon de Diablo gefietst. Voornamelijk downhill, heerlijk tochtje. Terug met de bus. En wie treffen we daar? Matt! Nu is de groep uit Quito, voor zover mogelijk, compleet!

2 oktober
Poging tot het bezichtigen van de baden El Salado. Compleet Fiasco! Heel druk, vies water, niet wat ik me had voorgesteld. In de avond naar de baden bij de waterval geweest. Stukken beter! Daarna gegeten in een te duur restaurant, maar... lekker!
Het uploaden van foto´s wil nog niet lukken, maar snel meer!

3 oktober
Vanmorgen weer Spaanse les gehad, daarna gegeten in Casa Hood met Kath. Een beetje aan mijn route gewerkt en mijn huiswerk gemaakt. ´s Middag met thuis gebeld! Paps, mams, Fi en Daan gesproken, helemaal goed, hartstikke fijn! Ik heb een uurtje mijn Nederlands kunnen oefenen.

4 oktober (Dierendag)
Vorige week was er een halve dag geen electriciteit... vandaag is er bijna de hele dag geen water!
Na mijn uurtjes Spaans vond ik een zieke Sarah in de kamer. Ik heb wat zoute crackers en zoet vocht voor haar gehaald. In de middag gewandeld voor een uur in de bergen. Toen ik terugkwam, was er weer water en kon in douchen! ´s Avonds zelf een salade gemaakt in het hostel en gegeten op het dakterras.

5 oktober
Ja! Eindelijk! Zoals je ziet staan er foto´s op de site! Gisteravond is het me gelukt, met hulp van Thomas!
Sarah en Thomas zijn vanmorgen vertrokken naar Latacunga. Zij willen dit weekend Cotopaxi beklimmen en wilden nog wat oefenen met hiken.
Mijn huiswerk voor morgen is het schrijven van een verhaal over mijn toekomstplannen. Que bueno! Zo maar eens beginnen...
Ook mijn was ophalen, naar de VVV en het postkantoor en een stukje wandelen in de bergen (als het droog blijft) staan op het programma... ¡Vamos a empezar!

• 29 September 2005 - 08:23

Marian:

heerlijk, dat je in Baños bent aangekomen! Katrina heeft ook een andere klank: orkaan over NwOrleans... . Zij is vast veel aardiger! Succes met Spaanse les en al het andere dat je onderneemt.
    leks.

• 29 September 2005 - 18:39

Berdien:

he vera! zag dit adres op msn, en wilde heel erg graag weten waar je nu weer uit spookte... WAUW!!!! Super zeg, ik hou je site in de gaten.... Met mij gaat ook alles okidoki, nog altijd in parijs. Geniet ervan,
    Liefs Berdien

• 29 September 2005 - 18:55

Marleen:

hey veertje!!heel veel succes daar en maar wat van! niet al te veel aan me broer denken hoor! dan word je echt gek. spreek je snel xx marleen

• 29 September 2005 - 18:55

Ivy:

Dan eidelijk een berichtje van mij! Erg leuk om je te volgen op deze site, maar er moeten nog wel foto's bij hè! Hoe gaat het met de spaanse les? Heb je dat voor je reis ook al gedaan of sprak je toen nog geen woord spaans? M'n zus kan het ook, die heeft een cursus in NL gevolgd en wil in Spanje gaan wonen! (de gek:P)

Volgend jaar is het my turn, dan reis ik af naar Parijs en Australië+Nieuw Zeeland (hopelijk hihi).

Tot snel!
    Liefs, Ivy

• 30 September 2005 - 02:48

Peter Jol:

Hoi lief! succes met je spaans lessen. Dat thai gaat redelijk langzaam, behoorlijk moeilijk. Ik hoop dat Behasa makkelijker gaat. Veel plezier daar.

• 30 September 2005 - 12:33

Marlous:

Hey Vera,
    Leuk om dit allemaal te lezen!! Veel plezier nog met alles wat je nog gaat ondernemen!!
    Liefs Marlous

• 30 September 2005 - 18:04

Darja Develing:

Hoi Vera,
    Wat grappig, in dat hostel in banos heb ik drie maanden geleden ook geslapen! Erg vriendelijke mensen, warme douche en een tv met kabel op je kamer, wat wil je nog meer?
    Ik hoop dat je je snel beter voelt, maar dan heb je die buik-ellende maar vast gehad, die krijg je altijd wel een keer in Zuid Amerika...
    Heb je al een cruise geboekt op de Galapagos? Ik hoop dat je er een beetje de tijd voor neemt, er is zo veel te zien en als je er dan toch bent(plus de 100 dollar entree hebt betaald) kun je er maar beter begruik van maken. Wij zijn er ruim twee weken geweest waarvan 8 dagen op een boot. Tortuga beach (bij Puerto Ayora) is het allermooiste strand wat je ooit gezien hebt. En zorg dat je met de cruise de eilanden Espanola (albatrossen en blue footed booby's) Santiago (pinguins) en Rabida (rood zand en iguana's) niet overslaat!
    Heel veel plezier, geniet ervan en als je daarna nog meer behoefte aan strand hebt zou ik zeker een paar daagjes naar Montanita gaan, erg relaxt (surf)dorpje. Groetjes Darja

• 02 Oktober 2005 - 15:50

Yvette:

hoihoihoi,

wat klinkt het allemaal leuk! te leuk. echt super.. succes met je spaanse les en nog veel plezier daaro, geniet ervan!! wanneer ging je naar die eilanden?

• 02 Oktober 2005 - 18:50

Petra, Willem En Bo:

Hoi Vera, wij kregen vandaag al je mailtjes binnen. ik vind het harstikke top van je dat je het op deze manier doet.
    Voel je je al wat beter.
    wij horen binnenkort wel weer van je.
    X van ons

• 05 Oktober 2005 - 08:15

Eeej Veertje!
    Wow... het is daar echt heel mooi! Ik kon me steeds wel een voorstelling maken bij je verhalen, maar als ik de foto's zo zie, dan ist nog veel mooier! Leuk dat je spaanse ondertiteling erbij hebt gezet, zo leer ik ook nog eens iets! La basilica is geen basilicum, maar een kerk, toch? haha

• 05 Oktober 2005 - 08:16

• 05 Oktober 2005 - 08:21

• 05 Oktober 2005 - 08:29

Elissa:

hm.. volgens mij is er iets mis gegaan! haha, naja, kun je twee keer mn berichtje lezen! kussies

• 05 Oktober 2005 - 17:33

Marian&jan:

wooooow wat een geweldige foto's. we proberen ze op een cdtje te zetten en op de pc in een album te doen.

• 06 Oktober 2005 - 08:36

Jenny:

Heej Vera!
    Leuk joh die foto's, ziet er echt mooi uit daar!
    Nou, geniet er nog maar van, en succes met alles wat je nog gaat doen!!
    Groetjes van hier!
    Liefs, Jenny